سفر در زمان و پارادوکس پدر بزرگ
در فيلمهاي زيادي سفر در زمان به تصوير کشيده شده که البته در اغلب آنها شاهد ايجاد مشکلات فراواني پس از پايان سفر هستيم و قوانين اساسي جهان در آنها زيرسوال ميروند. براي مثال فرض کنيد به گذشته سفر ميکنيد و مانع آشنايي پدر و مادر خود ميشويد پارادوکس پدر بزرگ ، با اين کار موجوديت شما زير سوال ميرود.
اين مسئله مهم با نام «پارادوکس پدربزرگ» شناخته ميشود، اما اخيرا يک دانشجوي فيزيک از دانشگاه «کوئينزلند» استراليا به نام «ژرمن توبر» اعلام کرده که روي «اعداد مربع» کار کرده تا امکان سفر در زمان بدون ايجاد پارادوکس ممکن شود. توبر گفته:
«ديناميک کلاسيک ميگويد اگر شما از وضعيت يک سيستم در زمان مشخصي اطلاع داشته باشيد، به تاريخچه سيستم دست پيدا ميکنيد. با اين حال نظريه نسبيت عام انيشتين حلقههاي زماني يا سفر در زمان، جايي که رويداد ميتواند در گذشته و آينده رخ دهد را پيشبيني ميکند.»
محاسبات اين فيزيکدان نشان ميدهد فضا-زمان ميتواند خود را به گونهاي سازگار کند تا از پارادوکس جلوگيري کند. به عنوان مثال تصور کنيد فردي به گذشته سفر ميکند تا از شيوع يک بيماري جلوگيري کند، در صورتي که اين ماموريت با موفقيت انجام شود ديگر بيماري براي شکست دادن در گذشته وجود ندارد.
پژوهش توبر که در ژورنال «Classical and Quantum Gravity» به چاپ رسيده، به اين موضوع اشاره ميکند که بيماري از روشهاي ديگري شيوع پيدا ميکند و ميتواند از پارادوکس جلوگيري کند و مسافر زمان هرکاري که انجام دهد، نميتواند جلوي اين بيماري را بگيرد.
درک کار توبر براي افراد عادي چندان ساده نيست، اما اين پژوهش به بررسي تاثير فرايندهاي قطعي و غيرتصادفي روي چندين منطقه دلخواه در فضا-زمان ميپردازد و نشان ميدهد که چگونه منحني زماني بسته مانند آنچه انيشتين پيشبيني کرده بود ميتواند با قوانين اراده آزاد و فيزيکي کلاسيک مطابقت داشته باشد.
اين تحقيق يک فرضيه ديگر در زمينه سفر در زمان را نيز برطرف ميکند. طبق اين فرضيه سفر در زمان امکانپذير است، اما مسافران زمان در انجام کارها با محدوديت مواجه ميشوند و نميتوانند کاري کنند که باعث ايجاد پارادوکس شود. در مدل جديد اين محدوديت وجود ندارد و پارادوکس نيز غيرممکن است.
با وجود چنين پژوهشي و همچنين تحقيقات گسترده ديگر، در حال حاضر سفر در زمان غيرممکن است و در آينده نزديک نيز نبايد منتظر ساخت ماشين زمان باشيم.
منبع: سايت يک سوال