فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان کيست؟
پزشکي که در زمينه بيماري هاي مغز و اعصاب (نورولوژي) تخصص دارد نورولوژيست يا متخصص مغز و اعصاب نام دارد.
پزشک عمومي بعد از سپري کردن 4 سال دوره رزيدنتي در تخصص بيماريهاي مغز و اعصاب به نورولوژيست منسوب مي گردد و پس از آن با گذراندن دوره هاي تکميلي فوق تخصصي مغز و اعصاب کودکان در رشته هاي مربوطه (سردرد، بيماريهاي حرکتي، خواب، بيماريهاي عروقي مغز، Neuro Imaging، ام اس، دمانس، سرع، نورو افتالمولوژي) به صورت فوق تخصصي به درمان بيماران مبتلا به بيماريهاي مغز و اعصاب مي پردازد.
از آنجاکه سيستم عصبي انسان از مهمترين قسمتهاي بدن است و ساير قسمتهاي بدن را تحت تاثير قرار مي دهد يا به عبارتي سازماندهي و فرماندهي مي کند، شناخت بيماريهاي مغز و اعصاب و تشخيص و درمان آن کاري کاملا تخصصي است که فقط بايد توسط متخصصين مغز و اعصاب که در اين زمينه دانش و مهارت کافي دارند انجام شود چراکه علائم بعضي از بيماريهاي مغز و اعصاب مشابه يکديگرند و نورولوژيست بايد با معاينات دقيق و در صورت نياز با انجام آزمايشات تخصصي، بيماريها را از هم تشخيص دهد.
کودک کلينيک (kudakclinic.com)
سيستم عصبي انسان شامل دو بخش مرکزي و محيطي است.سيستم عصبي مرکزي شامل مغز (نيمکره هاي مغزي Cerebrum، ساقه مغز Brain stem و مخچه Cerebellum) و نخاع مي باشد؛ سيستم عصبي محيطي شامل نورونهاي عصبي محيطي است که ارتباط بين مغز و نخاع با بقيه ارگانها، اندامها و عضلات را برقرار مي کند.
بسته به اينکه کدام يک از قسمت هاي سيستم عصبي دچار اختلال شود بيماريهاي متفاوت مغز و اعصاب ايجاد مي شود.
متخصص مغز اعصاب (kudakclinic.com)
متخصص مغز و اعصاب خوب با دانش کافي درباره آناتومي و فيزيولوژي و چگونگي کارکرد سيستم عصبي و ارتباطات پيچيده آنها قادر به لوکاليزه کردن محل درگيري و نوع اختلال کارکرد و در نتيجه تشخيص نوع بيماري سيستم عصبي مي باشد و در اين مسير از معاينه دقيق مغز و اعصاب و در صورت نياز روشهاي پارا کلينيک مثل تصوير برداري مغز شامل ام آر آي (MRI)، سي تي اسکن مغز، سونوگرافي داپلر عروق مغز و کاروتيد (TCD & ECD) و نوار مغز و نوار عصب و عضله استفاده مي کند. و نهايتا با تشخيص صحيح نوع بيماري مغز و اعصاب درمان مناسب را انجام مي دهد.
انواع بيماري هاي تحت درمان توسط متخصص مغز و اعصاب
1- انواع سردرد شامل ميگرن،سردرد تنشي، کلاستر،نورالژي، تريژمينال و ...
2- سرگيجه
3- اختلال راه رفتن و تعادل
4- تشنج و صرع
5- کاهش سطح هوشياري و بيهوشي گذرا
6- انواع اختلال حافظه شامل آلزايمر، دمانس فرونتوتمپورال، دمانس عروقي و ...
7- بيمارهاي عروقي مغز شامل سکته مغزي، خونريزي مغزي، تنگي عروق مغز و کاروتيد که تا حدودي با سونوگرافي داپلر عروق مغز و کاروتيد گردن قابل بررسي و پيشگيري است.
8- بيماريهاي حرکتي مثل پارکينسون
9- انواع لرزش و ترمور دست و سر
10- اختلال تکلم و صحبت کردن (آفازي)
11- بيماريهاي ستون فقرات شامل درد گردن و کمردرد ناشي از فشار ديسک روي نخاع يا اسپاسم عضلات
12- بيماريهاي درگير کننده ميلين عصب مثل ام اس (MS )
13- اختلالات اعصاب محيطي مثل انواع نوروپاتي که با علائمي همچون گزگز و گرفتگي و بيحسي اندامها بروز مي کند.
14- انواع بيماريهاي عضلات شامل ميوپاتي هاي التهابي و مادرزادي
15- اختلالات خواب شامل بي خوابي و نداشتن خواب عميق و موثر
لازم به توضيح است بيماريهايي که ناشي از اختلال ارگانيک سيستم عصبي مرکزي و محيطي نيستند و در طبقه بندي بيماريهاي روح و روان قرار مي گيرند مثل افسردگي، اضطراب، استرس، وسواس و ... اصولا مربوط به حوزه تخصص روانپزشکي هستند ولي انواع خفيف آنها که به خصوص مي تواند موجب سردردهاي تنشي شود توسط متخصص مغز و اعصاب نوجوانان درمان مي شود.
توضيح ضروري اين است که نورولوژيست جراحي مغز انجام نمي دهد و اگر موردي نياز به جراحي مغز و اعصاب پيدا کند مثل تومورهاي مغزي، صدمات ناشي از تروما و تصادفات و آسيب ستون فقرات که نياز به جراحي دارند توسط متخصص مغز و اعصاب به همکار جراح مغز و اعصاب ارجاع داده مي شوند و چنانچه بيمار نياز به بررسي رفتاري و هيجاني داشته باشد يا دچار اختلالات رواني باشد به روانپزشک (متخصص اعصاب و روان) ارجاع داده مي شود.
کي به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيست) مراجعه کنيم؟
سوالي که براي بسياري از بيماران بوجود مي آيد زمان مراجعه به متخصص مغز و اعصاب است، در پاسخ به اين سوال بايد گفت بيمار بلافاصله بعد از بروز بيماريهاي مغز و اعصاب بايد به پزشک نورولوژيست مراجعه کند، چراکه اغلب بيماري هاي مغز و اعصاب پيشرونده هستند و با مراجعه به موقع به پزشک متخصص مغز و اعصاب پس از تشخيص بيماري از پيشرفت آن جلوگيري شده و مراحل درمان آغاز مي شود.
بيماران قبل از مراجعه با تحقيق درباره نورولوژيست ها و متخصصين مغز و اعصاب خوب، بهترين متخصص مغز و اعصاب در تهران را انتخاب مي کنند زيرا پزشک حتما بايد معتمد بيمار باشد و بيمار بايد دقيقا به دستورات پزشک عمل کند تا روند درمان و بهبودي با سرعت زيادي انجام شود.
بعد از اولين مراجعه، نورولوژيست درمان را شروع مي کند و بيمار تحت نظر متخصص مغز و اعصاب خواهد ماند و در صورت مراجعه مجدد، دکتر مغز و اعصاب به شما مي گويد که مراجعه بعدي کي باشد.بيمار با مراجعات منظم تا درمان کامل به پزشک مراجعه مي کند.
با پيشرفت تکنولوژي در تخصص مغز و اعصاب، متخصصين با استفاده از ابزارهاي پزشکي توانستند اطلاعاتي از داخل بدن بيمار به دست آورند که با معاينه بيمار به تنهايي ميسر نيست. اين ابزارها در برخي موارد براي پيشگيري از بيماري استفاده مي شوند و در بعضي براي تشخيص دقيق و درمان بيماري بکار مي روند.به عنوان مثال سونوگرافي از عروق مغز(سونوگرافي داپلر)، نوار مغز،نوار عصب و عضله، ام آر آي (MRI)،عکس هاي سي تي اسکن و ... را مي توان نام برد.
يک شعار معروف در پزشکي وجود دارد: "پيشگيري بهتر و کم هزينه تر از درمان است." بيماريهاي مغز و اعصاب را جدي بگيريد و اگر هر يک از علائم ذکر شده را داشتيد سريعا به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنيد تا در صورت امکان از بيماريهاي پيشرفته مغز و اعصاب جلوگيري کنيد يا در مراحل اوليه آنرا درمان نماييد. اکثر بيماريهاي مغز و اعصاب به دليل اينکه پيشرونده هستند، بيمار با مراجعه به موقع راحتتر درمان مي شود و زمان پارامتر مهمي در درمان بيماريهاي مغز و اعصاب است.
کلينيک تخصصي مغز و اعصاب تهران (kudakclinic.com) واقع در شهر تهران پذيراي کليه بيماران عزيز از جاي جاي ايران و جهان مي باشد.و خواهشمنديم قبل از مراجعه به کلينيک جهت اخذ نوبت براي سرويس دهي هر چه بهتر به شما عزيزان با مراجعه به صفحه تماس با کلينيک با ما در تماس باشيد.